Om Lucas Olander

avanza statistik

Vem är Lucas Olander?

Jag är en student som går tredje året i gymnasiet med målet att kunna leva på mina aktier i framtiden. Jag började med aktier direkt när jag blev 18 år och jag har gjort en del misstag i början som jag har lärt mig av.

Jag växte upp i Norrköping med mina föräldrar men när jag fyllde 15 år flyttade jag till Umeå för att jaga min dröm, att bli en professionell hockeymålvakt. Nu bor jag i Stockholm för att jag spelade hockey här och trivdes bra här men mitt aktie liv började när jag fick en långtidsskada som gör att jag ej kan spela hockey längre. Nu driver jag denna sida, jobbar heltid och studerar samtidigt. 

Min ambitioner med framtiden är som tidigare sagt att jag ska kunna leva på mina aktier men jag ska även att jag ska ha andra passiva inkomster som tillsammans resulterar i minst 100 tkr/månad. Jag skapade denna sida för att dela med mig om min resa på börsen och för att få andra ungdomar att upptäcka börsen otroliga värld. Genom börsen och andra passiva inkomster kan man slå sig bort från det så kallade råtthjulet, det är ett av mina största mål i livet.  

Resultat senaste året?

Jag har under det senaste året gjort mycket bra ifrån mig och skapat en avkastning på 58.17%.

Målen med börsen?

En stabil passiv inkomst, jag vill alltid slå Nasdaq och OMX. Med ränta på ränta effekten ska jag skapa mig en förmögenhet på långsikt.

Långsiktigt sparande

Denna sidan fokuserar mycket på långsiktigt sparande för det är de bästa att satsa på för att nå en säker förmögenhet. 

Risken med börsen

Det är viktigt att vara medveten om att man kan förlora sina pengar på börsen, man bör därför spara långsiktigt och med en bra riskspridning. 

Min tid på börsen?

Jag började investera på börsen i Februari år 2020. Jag satsar på att investera 90% av mitt kapital på börsen i långsiktiga innehav. De resterande 10% använder jag som likvider eller investerar i högrisk aktier. 

Spara pengar

Denna sidan har som mål att hjälpa dig spara pengar. Det största fokuset ligger på börsen men det inkluderas även andra investeringsätt, om jag börjar investera på ett nytt sätt kommer även sida att uppdateras med information om detta. Det finns planer på att investera i fastigheter som ska renoveras och hyras ut. 

Swing trades

Ibland gör jag swingtrades i mina långsiktiga bolag, ofta gör jag detta efter en nedgång på mer än 10% i det spesifika bolaget. Detta kan man se som en påfyllning vilket det är men det händer också att jag säljer när aktien stiger. Detta kan vara underligt men jag gör det för att jag gillar att ha likvider då jag alltid vill ha pengar för att kunna investera i en eventuell nedgång.

Långsiktiga investeringar

Jag investerar väldigt långsiktigt med det mesta av mitt kapital för att jag har lång tid på mig att låta det växa då jag är ung och frisk. Jag behöver inte ha några tillväxt bolag, ränta på ränta effekten kommer med tiden att växa så otrolig mycket så finns ingen anledning att ta några större risker för mig. Jag satsar stort på fastighetsbolag som jag tror kommer gå upp mycket inom de kommande åren. 

Lucas Olander

Kan verkligen alla spara?

Svaret är ja, alla kan spara och det är just därför vi har vårt namn. Läs artikeln “Börsen och varför man ska börja investera” för att se varför börsen är så otroligt bra. 

Är du redo att börja investera på börsen?

Registrera dig på Avanza.

Det tar endast några minuter att komma igång.