Brocc är ett svenskägt företag lanserat 2016 som har Adrian Innergård som styrelseordförande. Brocc är en digital marknadsplats för privatlån där privatpersoner kan utbyta finansiella tjänster utan att betala dyra mellanhänder. Brocc är en smart och trygg lösning som skapar bra villkor för alla. Brocc är registrerat som betalningsinstitut med tillstånd av finansinspektionen att förmedla betalningar och krediter.

investera långsiktigt i brocc

Ränta-på-ränta effekten

Vill du investera i lån och få en ränta på ränta effekt har du kommit rätt då Brocc erbjuder en återinvesterande profil som gör att både amorteringar och räntor från dina långivare återigen investeras i andra lån, detta är det som framkallar den fantastiska ränta på ränta effekten. Att investera pengar som du tjänat på att investera pengar är ett av de bästa valen du kan göra då det växer och växer för varje gång, det är därför flesta investerarna hos Brocc använder en återinvesterade profil. Även de flesta andra som investerar i privatlån åter investerar deras utdelning/avkastning.

 

Att öppna ett konto

Brocc har gjort det enkelt att öppna ett investerings konto för privatlån hos dom, det tar bara några få minuter att göra klart ditt konto. Din första investering måste vara på minst 10 000 kr, detta är för att Brocc ska kunna sprida din risk och du får en bättre avkastning till den lägsta risken. Efter din första insättning kan du investera valfri summa i Brocc. Det tar det i snitt 40 dagar för Brocc att investera dina pengar i olika lån, det varierar lite beroende på hur stor summa du investerar.

10 000 kr = ca 30 dagar

100 000 kr = ca 40-50 dagar

1 000 000 kr eller mer 50-70 dagar

detta är genomsnitt tider och kan ta längre tid, upp till 90 dagar. De tar längre tid om du har valt en offensive portfölj eller en med korta lån. Det är för att 

 det kan va svårt att hitta privatlån som passar den offensiva portföljen. 

Brocc gör det säkrare att investera i privatlån

Brocc gör alltid en grundläggande kreditbedömning, detta leder till att de endast accepterar personer med god återbetalningsförmåga. Brocc är enligt mig en av de säkraste platserna att spara på om man vill investera i privatlån och skapa en stabil avkastning.

Det är alltid en risk att investera i privatlån

Om man lånar ut pengar betyder det att man alltid har en kreditrisk. Ifall de du lånar ut till inte betalar tillbaka dig finns det en risk att du förlorar pengar på din investering. Det som därför gör Brocc så bra när man investerar i privatlån är att de minimerar riskerna åt dig. Genom att endast låna ut pengar till privatpersoner som uppfyller deras krav och inte har några betalningsanmärkningar. De minimerar även risken genom att sprida ut din investering över minst 40 i olika privatlån samt 40 olika låntagare vilket minskar sannolikheten för förlust utav ditt kapital. Skulle dock Brocc gå i konkurs är du skyddad genom att legalt äger alla fodringar på de privatlån du investerat i. Du lånar alltså inte ut pengarna till Brocc utan privatpersonerna. Vid Broccs  frånvaro kommer Lowell att ta över arbetet med privatlån och förmedla, du kommer få dina återbetalningar som vanligt.

Förväntad avkastning & eventuell sen betalning

Genom att investera i Brocc får du en högre avkastning än på ett sparkonto med en minimal risk. På grund av den minimala risken så har du en förväntad avkastning på 6% per år. För den lila risken tycker jag att detta är ett mycket bra alternativ för den som vill spara och tjäna på det men inte vill ta några direkta risker. Det som kan hända är att låntagaren inte betalar tillbaka dock går Brocc vidare till inkasso som sätter krav mot låntagaren tills återbetalningarna har återupptagits. Dock är det vanligaste för privatlån att allt går som det ska och betalningen kommer tillbaka i tid.

 

Vem är det du lånar pengar till?

Låntagarna hos Brocc är privatpersoner som lånar för att renovera huset, köpa en bil eller lösa gamla dyra krediter och på så sätt sänka sin månadskostnad. Alla låntagare har fastinkomst och är oftast mellan 30-50 år, genomsnittet är 40 år. De som lånar är oftast gifta eller sambos men en annan person och medelinkomsten är 351 000 kr per år. Lånen som privatpersonerna tar är i genomsnitt  på 142 000 kr och de har tillsammans i genomsnitt varit fast anställda hos samma arbetsgivare i 6 år. Alla låntagare hos Brocc är kreditvärdiga svenska låntagare och har dessutom i genomsnitt en lägre skuldsättningskvot än vad genomsnittet i Sverige har. 

Invseteringars Längd?

Din investering ingår i privatlån med löptider på i genomsnitt 7 till 8 år dock får låntagarna betala av sin skuld snabbare så det verkliga genomsnittet är en investerning som löper över 3 år. De räntor och amorteringar du får genom Brocc kan du välja att återinvestera för att få en bättre av kastning, du kan även välja att få utbetalt varje månad och få pengarna direkt på ditt kort. Om man väljer att få båda räntor och amorteringar på sitt kort har man i regler fått tillbaka hälften av de investerade kapitelet inom 1,5 år. En bra funktion hos Brocc är om du valt att återinvestera och vill få tillgång till ett större belopp snabbare så kan man sälja alla sina aktiva lån på andrahandsmarkanden. 

 

 

Flera sparande?

Jag sparar på flera olika sätt och tycker det är de absolut bästa. Att investera i privatlån och fastighetslån är en mycket smart sak att gör ifall du spara långsiktigt. Jag investerar även i aktier och fonder vilket också är ett bra sätt att få avkastning på. Där gäller det också att vara långsiktig men de kan svänga upp och ner mycket. Om man vill ha en stabil avkastning utan att behöva vara orolig att förlora ditt kapital är privatlån hos Brocc det bästa att investera i.

Ta Kontakt Med Oss

0739883381

Plats

Tolskepp Sörby 1
617 90 Skärblacka

Email

Lucas@ctec.se

Öppentider, Börsen

Mån-Fre: 09:00-17:30

Lör-Sön: Stängt

 

Skicka Oss Ett Meddelande