Vilka är de bästa och mest användbara börssidorna?

Det finns ett antal olika börssidor att skaffa information på. Det finns olika finans tidningar, statistik-sidor med mera. I denna artikel kommer jag gå igenom de sidorna jag använder för att hålla mig informerad om vad som kan påverka mina bolags aktiekurser.

Avanza

Avanza är en sida där du investerar i aktie men denna sidan har även ett väldigt bra system för att småsparare enkelt ska hålla sig informerad om nyheter i bolag. I Avanza ser du nyheter på under en flik som heter nyheter där kan du se alla nyheter om olika bolag, inte bara dina egna bolag. Detta är en smidigt sätt att se nya kurs rekommendationer och få inspiration till nya investeringar. Om du går in på dina innehav kan du också klicka in på nyheter fliken och då ser du endast nyheter om dina egna innehav, detta är det enklaste sättet för att hålla dig informerad om dina bolag. Det är smidigast för att du har alla saker i en och samma app / websida vilket gör det enkelt att köpa och sälja bolag som man nyss läst om.

Tradingview

Tradingview är en börssida för att göra teknisk analys där du kan ta del av andras analyser. De har en bra gratis variation för de som är nya till tekniks analys samt att det går relativt snabbt att lära sig hur det funkar. Du kan på gratis variationen använda 3 stycken olika indikationer, medans om du uppgraderar kan du få mellan 5,8 eller 25 stycken indikationer. När du uppgraderar kommer massa andra förmåner som du kan SE HÄR. För att komma igång med börssidan Tradingview föreslår jag att man kollar på olika YouTube videos för att lära sig hur Tradingview fungerar. Det som kan vara svårt med tradingview är att man behöver kunna teknisk analys för att använda det så bra som möjligt, att lära sig teknisk analys kan vara svårt och det finns massa olika strategier. Det är viktigt att man lär sig några strategier bra istället för att försöka lära sig så många olika som möjligt. Jag lärde mig teknisk analys genom YouTube men även genom att köpa olika online kurser. Jag vet nu vilka olika strategier som jag gillar och nu fördjupar jag mig i dem ännu mer genom att läsa böcker. Om du vill läsa mer on Tradingview kan du göra det HÄR.

Börsdata

Börsdata är en börssida som är bra för att enkelt se olika nyckeltal som du kan använda i din fundamentala analys, detta får du se helt gratis men det finns även uppgraderingar som ger dig tillgång till massa annan intressant info (se priser och info). På börsdata kollar jag oftast på bolag jag ska äga eller äger långsiktigt. På börsdata så får du även tillgång till bra diagram där du kan göra din tekniska analys, alltså kan det vara ekonomiskt smart att endast uppgradera sin tjänst hos Börsdata. Du kan se olika strategier så som Magic Formula, Graham med mer, detta är en väldigt intressant och udda sak i jämförelse med andra börssidor. En nackdel är att du måste uppgradera för att kunna se sidan med strategier. Jag tycker själv att det är värt att investera 4499 kr för 2 års tillgång till Börsdata PRO. Detta tycker jag för att man får tillgång till så mycket information som kan vara nödvändig att ha med sig när man gör en fundamental analys. Det kan vara olika beroende på ens ekonomiska situation om man tycker att det är värt eller inte.

Avslutningsvis…

Alla dessa tre olika börssidor är olika på många sätt och går att använda när du investerar. Jag rekommenderar alla nya investerare att använda gratis variationen hos dessa börssidor före man investerar i uppgraderingar. Jag gillar alla tre och det finns mycket mer info på dessa sidor än vad jag skrivit nu men detta är vad jag använder sidorna till:

  • Avanza – Investera och hålla mig uppdaterar
  • Tradingview – Göra teknisk analys för swingtrades
  • Börsdata – Kolla nyckeltal och för att se analyser och värderingar